Ajankohtaisia koulutus- ja stipendimahdollisuuksia

Luotu: 12.03.2019 15:07
Osumat: 582


SKY:n Euroopan kattojärjestö WSCF Europe tarjoaa nuorille aikuisille Lingua Franca -johtajuuskoulutusta Georgiassa 14.-19. toukokuuta. Teemana on “Shared Future, Shared Responsibilities: Empowering New Generation of Europeans”.

talo aita pieni


Tarkoituksena on voimaannuttaa osallistujia olemaan itsenäisiä, kriittisiä ja muita kunnioittavia ajattelijoita sekä johtajia omissa yhteisöissään. Lingua Franca –koulutukset alkoivat 1990-luvulla, kun poliittiset tilanteet rajoittivat itsenäisen nuorisotyön mahdollisuuksia erityisesti itäisessä Euroopassa. Tavoitteena on vahvistaa sekä osallistujien johtajuus- että kielitaitoja. Englanti on usein käytössä poliittisissa muutosliikkeissä, mutta sen osaamiseen ja käyttöön liittyy etuoikeuksia. Siksi WSCF haluaa mahdollistaa tämän oikeuden muillekin kuin etuoikeutetuille nuorille aikuisille. Koulutuksessa käytetään yksinkertaista englantia, jotta kenenkään kielitaidon taso ei olisi esteenä oppimiselle ja jotta ryhmäytyminen olisi helpompaa. Koulutus on sekä kansainvälinen että ekumeeninen ja tarkoitettu ensisijaisesti 18-30 –vuotiaille.

Lue lisää täältä tai laita viestiä pääsihteeri Katrille: paasihteeri(a)sky-fks.fi.

Myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkoasiain osasto tarjoaa stipendejä ja mahdollisuuksia erilaisiin kursseihin ulkomailla. Uusimpien stipendihakujen kurssiteemoina ovat saksan kieli sekä populismi ja sananvapaus. Lue lisää täältä.