Katri Jussilasta Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton uusi pääsihteeri

Luotu: 29.11.2017 13:04
Osumat: 984

37765206396 cb2cd4bd48 o

Suomen Kristillisen Ylioppilasliiton hallitus valitsi kokouksessaan 15.11. pääsihteeriksi toimikaudelle 1.1.2018-31.12.2020 pastori, TM Katri Jussilan.

Pääsihteeri johtaa SKY:n valtakunnallista toimintaa yhdessä liittohallituksen kanssa ja tukee paikallisen opiskelijatoiminnan kehittämistä.

Katri on aiemmin työskennellyt tiedottajana sekä koordinoinut globaalikasvatushankkeita Filantropia ry:ssä sekä Kansainvälinen vapaaehtoistyö KVT ry:ssä. Viimeisen vuoden ajan hän on hoitanut pääsihteerin tehtävää sijaisena. Hän on suorittanut vastikään järjestöjohtamisen erityisammattitutkinnon. Luottamustoimia Katrilla on Suomen NNKY -liiton hallituksessa sekä Helsingin NNKY:n puheenjohtajana.

Katri kommentoi valintaansa:

"On hienoa päästä työskentelemään ensi vuonna SKY:ssä kun uutta strategiaa lähdetään viemään käytäntöön. SKY:llä on pitkä historia kantaaottavuudessa, ekumeenisuudessa ja kristillisen vastuun toteuttamisessa. Näen, että 120 vuotta vanhan SKY:n toiminta-ajatus on merkityksellinen yhä enenemässä määrin nykyaikana.

Lisäksi on tärkeää miettiä keinoja opiskelijoiden henkisen ja hengellisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Hienoa SKY:ssä on se, että opiskelijat ovat mukana päättämässä ja ideoimassa toimintaa. Nuorten osallisuus toteutuu SKY:ssä äärimmäisen hienosti."

Pääsihteerin työhön haastateltiin yhteensä neljää hakijaa.